Website helpt starters op weg

Als starter op de woningmarkt heb je het niet gemakkelijk, zeker met een eerste baan. Hoge huizenprijzen, woonlasten en aankoopkosten gooien vaak roet in het eten. Ook de kennis op dit gebied is vaak ontoereikend. Hier is nu hulp voorhanden.

Interactief
De website startershypotheek.nl is vooral een informatiewebsite. Op moderne wijze, onder andere door interactieve video’s en rekenhulpjes, neemt de website starters op de woningmarkt mee op reis door hypotheekland om zo meer inzicht te geven in de ingewikkelde financiële beslommeringen die nu eenmaal bij het kopen van een woning horen.

Termen
Vanzelfsprekend worden alle bij een hypotheek voorkomende termen uitgelegd om de eerste helderheid te verschaffen. Daarnaast zijn er verschillende checklist te vinden, onder andere om te onderzoeken hoeveel je maximaal kunt lenen voor een hypotheek, of de Nationale Hypotheek Garantie iets is voor jou (en wat deze NHG eigenlijk inhoudt) of om je voor te bereiden op een gesprek met een financieel adviseur. Zodat je daar een beetje beslagen ten ijs komt. Wel zo prettig.

Starterslening
Ben je toe aan een hypotheek, dan legt de website helder uit welke hypotheekvormen er zijn, zodat je kunt checken welke het beste bij je past. Ook vind je er informatie over de zogenaamde Starterslening die veel gemeenten aanbieden. Dit een aanvullende lening die voor beginners op de woningmarkt mogelijk net dat stukje extra kan bieden waardoor een huis wél gekocht kan worden. Welke voorwaarden hieraan verbonden zijn, lees je ook op startershypotheek.nl.

Op weg helpen
De website is een initiatief van de Holland Hypotheek Groep en wie op klikt op de link ‘Hypotheekadviseur zoeken’, komt op een zustersite van de Groep terecht. Vanzelfsprekend staat het iedereen vrij om een eigen financieel adviseur te zoeken. Hoe dan ook: een financieel adviseur is echt nodig om financiële problemen te voorkomen. Ook je Garantiemakelaar zit klaar om je verder op weg te helpen in deze complexe wereld.