Top 5 – Waarom senioren willen verhuizen.

De groep senioren die een andere woning zou willen wordt steeds groter. Verandering van levensfase verandert ook de woonbehoefte. 

 

5 belangrijke redenen waarom senioren ervoor kiezen om te verhuizen:

1) Meer tijd besteden aan leuke dingen

Als senioren met pensioen gaan, krijgen ze vaak meer vrije tijd. Tijd die ze graag besteden aan hobby’s, reizen en andere activiteiten. Een kleiner huis of een appartement is dan overzichtelijker en vraagt minder onderhoud, waardoor er meer tijd en energie overblijft voor plezierige zaken.

2) Zo min mogelijk onderhoud

Grotere huizen met royale tuinen kunnen behoorlijk bewerkelijk zijn. Naast het periodiek onderhoud en het bijhouden van de tuin, moet het huis ook vaak nog verduurzaamd worden met energiebesparende maatregelen. Aanleiding voor senioren om te kiezen voor een woning die gemakkelijker te onderhouden is, zoals een appartement of een kleiner huis met minder buitenruimte. En dan het liefst een woning met een aantrekkelijk energielabel.

3) Zelfstandigheid is een groot goed 

Senioren hechten veel waarde aan hun onafhankelijkheid en willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Een seniorenwoning of een appartement dat is aangepast aan hun behoeften helpt om zelfstandig te blijven. Zelfs als ze op een later moment mogelijk hulpmiddelen en mantelzorg nodig hebben, kunnen ze hier comfortabel en veilig blijven wonen.

4) Een prettige woonomgeving

Wonen in de directe omgeving van voorzieningen als winkels, medische zorg en openbaar is een grote wens van senioren. Zo kunnen ze makkelijk zelf voor hun dagelijkse behoeften zorgen. Liefst wonen ze in de buurt van vrienden en familie voor het sociale contact en extra zorg als dat nodig is.

5) Ruimer budget

Sommige senioren zien verhuizen als een manier om hun financiële situatie te verbeteren. Ze verkopen bijvoorbeeld hun huidige huis en verhuizen naar een kleinere woning om kapitaal vrij te maken voor hun pensioen of andere doelen.

Past uw huidige woning nog bij uw behoeften? Is uw bestaande huis aan te passen voor later? Of overweegt u te verhuizen naar een andere, levensloopbestendige woning? En hoe pakt u dit aan? Bespreek uw woonwensen eens met uw makelaar, architect of interieurontwerper voor een professioneel advies.

 

Dit artikel is een bijdrage van Karin Janssen – www.interieurontwerpvoorsenioren.nl