Ga naar inhoud

Sophiaweg 4

6523 NJ Nijmegen

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 3.000.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Bedrijfspanden>
  3. Koop Nijmegen Sophiaweg 4

Op één van de allermooiste locaties die Nijmegen te bieden heeft staat VILLA “De Westerhelling”, een prachtige monumentale villa uit 1912 naar een ontwerp van architect Oscar Leeuw (1866-1944).

Het vrijstaande pand bevindt zich aan de rand van de bosrijke villawijk Kwakkenberg in het uiterste oosten van de gemeente Nijmegen nabij Berg en Dal. De villa is van stedenbouwkundige waarde als markant onderdeel van de bosrijke villawijk de Kwakkenberg aangezien Villa “De Westerhelling” het begin van de aanleg van een villawijk op de Kwakkenberg markeert. Een groot gedeelte van de Kwakkenberg kwam in 1915 binnen de gemeentegrenzen van Nijmegen. De eigenaar van deze gronden, J. van Houweninge, deed de straten (waarvan enkele vernoemd naar zijn dochters) over aan Nijmegen zodat hij de gronden kon verkopen voor villabouw. Op de Kwakkenberg zijn veel villa’s gebouwd naar ontwerp van bekende (Nijmeegse) architecten.

Twee poorten aan de Sophiaweg geven toegang tot een gebogen oprijlaan die naar de voorgevel leidt. Eén poort is geplaatst nabij de kruising met de Postweg waardoor er een zeer riante entree is tot de villa. De villa heeft een vrijwel symmetrische opzet van een blokvormig bakstenen villa met stijlinvloeden, zoals zuilen, balustrades, geblokte hoeklijsten en een kroonlijst. Meer eigentijds zijn de toegepaste venstertypes en de toren.

Verder beschikt het pand nog over talloze fantastische elementen uit de bouwperiode zoals terrazzo, paneeldeuren, ionische zuilen, lambrisering met panelen en balklagen, een wit en rood geaderde zwart marmeren schoorsteenmantel waarin twee figuratieve tegeltableaus (Vermeer) in de hal, een bordestrap met bewerkte leuning, een trappenhuisvenster met gekleurd glas-in-lood etc etc etc.

De hoofdvorm, de gevel- en interieur-indeling van het geheel zijn gaaf bewaard gebleven. De detaillering is op enkele onderdelen gewijzigd ten opzichte van het oorspronkelijke. Opmerkelijk is de toren met spits. Veder is een groot aantal bijzondere interieur-elementen behouden.

Deze fantastische villa met tal van gebruiksmogelijkheden is momenteel als Klooster in gebruik en beschikt overeenkomstig het vigerende bestemmingsplan over de bestemming “gemengde doeleinden”, waarbinnen een bestemming wonen, kantoren, dienstverlening en maatschappelijke voorzieningen toegestaan zijn.

Het object heeft een gebruiksoppervlakte wonen van ca. 943 m2, de inhoud van 3.333 m3 en is gelegen op een zeer ruim perceel van meer dan 12.000 m2 (1.2 Hectare).

Het geheel zal op een nader met koper te bepalen tijdstip vrij van huur en gebruik worden opgeleverd, bij indicatie rond de jaarwisseling 2024/2025.

Het object is uitermate geschikt als woonhuis maar ook als transformatieobject met diverse gebruiksmogelijkheden. Voor precieze voorwaarden zie https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/ of informeer bij de makelaar.

Het object zal bij inschrijving verkocht worden. Biedingen zullen op prijs, voorgenomen gebruik, en overige voorwaarden beoordeeld worden.

Voor verdere informatie verwijzen wij u graag naar uw eigen NVM aankoopmakelaar of de verkoopmakelaar.

  • 1.234 m2

Kenmerken Sophiaweg 4

Overdracht

StatusBeschikbaar
Prijs€ 3.000.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Soort ObjectMaatschappelijk vastgoed
Perceeloppervlakte1.234 m2

Parkeergelegenheid

Geen eigenschappen

Bouw

BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1912
Bouwjaar toelichting

Overig

LocatieIN_WOONWIJK
Onderhoud binnenGoed
Onderhoud buitenGoed

Ligging Sophiaweg 4

Vergelijkbaar bedrijfsaanbod